CsigaCsapat - Legendák a CsigaCsapatrólSok olyan dolog terjedt már el a CsigaCsapat köreiben aminek semmi alapja nincs. Gondoltuk összefoglalunk egypárat, nehogy te is felülj valamelyiknek.

Igaz-e, hogy csak az első héten, hónapban jár zsebpénz?

Nem igaz. Mi tartjuk magunkat az adott szavunkhoz. Ezért minden héten, minden tulajdonos jogosult zsebpénzre a Fügeosztási Szabályok szerint. Ezt azért adjuk, hogy egy állatnak se kelljen éheznie, bármit is nélkülöznie a CsigaCsapatban. A hibernálásban, illetve nyaralás alatt töltött napokra persze nem jár semmi, mert akkor etetni sem kell. És a bébiknek sem jár, számukra ingyenesen biztosít bébitápot a CsigaCsapat.

Igaz-e, hogy az ajánlásért csak egyszer jár füge?

Nem igaz. Mivel elég sok az elveszett állat, mi mindent megteszünk, hogy minél előbb mindegyik szerető gazdira találjon. Ezért még a fügét se sajnáljuk azoktól, akik ilyen embereket hoznak ide. (Erről részletesen a Fügeosztási Szabályokban olvashatsz)
Ez azt jelenti, ha minden barátodat idehozod, akkor minden luxussal ellátott, fejedelmi lakosztályt tudsz biztosítani kedvenced számára! (És ha ők is idehozzák minden barátjukat, akkor ti lesztek a leggazdagabbak a CsigaCsapatban!!!)

Van-e ingyenfügekód?

Nincs! Annyi és annyi módon juthatsz fügéhez, hogy erre nincs is szükség. Egyesek persze ennek ígéretével akarnak mindenfélére rábírni, de e mögött valójában csalásról van szó. Sose dőlj be ilyen átlátszó trükknek! A legjobb, ha nem is állsz szóba ilyen gazdikkal.

Mi az a kommandó?

Hallhattunk már mindenféle, Teve, Csiga és Sárkánykommandóról. Ez is az előzőhőz hasonló szemfényvesztés. Ilyenek a CsigaCsapatban nincsenek. Bármit is kér, például a jelszavad, bármit is ígér, például ingyenfügekód, biztos lehetsz benne, hogy az illető be akar csapni téged (ha mást ígér vagy fenyeget, akkor is). A jelszavad soha, senkinek ne add meg, ingyenfügekód pedig nincs.

Lehet-e kedvencet adni, venni?

Nos, az igazság, hogy mi szerető gazdikat keresünk. Ha meguntad őt, akkor add valamelyik barátodnak. Ha újra vágysz, akkor igényelj egyet a CsigaCsapattól vagy nézz szét az elhagyottak közt. Az adás-vételt mi semmilyen formában nem támogatjuk, ez a ti üzletetek. Ha mégis sor kerül ilyesmire, akkor ezért semmi felelősséget nem vállalunk, és nem szerezzük vissza az eredeti tulajdonosnak az így elvesztett kedvencét. Ha valakitől pedig ilyen ürüggyel csaltak ki bármit is, az legyen az ő baja!
Sose adj el vagy vegyél állatkát, az egy érző lény, nem játék!

Ingyen füge, gyorstanulás

Sok esetben ilyen és ehhez hasonló ajánlatokkal próbálnak rávenni arra, hogy add meg jelszavad, illetve a kedvencedhez más oldalon lépj be. A trükkök kiterjedhetnek még arra, hogy mindent egyből meg fog tanulni, több zsebpénzt kap, automatikusan nevelik és minden más, csupa jó dologra. Azonban sajnos ezekből semmi se igaz. Ezeknek egy célja van: megszerezni a kedvenced jelszavát és ellopni azt. Ha más oldalon próbálsz belépni a kedvencedhez, akkor az olyan, mintha azon oldal készítőinek megmondanád jelszavadat! Ezek után, ha ellopják, arról nem mi tehetünk - ezt ugye belátod?

Igaz-e, hogy a CsigaCsapat egy másik, hasonló oldal másolata?

Nem igaz! A CsigaCsapat Bakos Gábor saját ötlete, s túlnyomórészt saját munkája is. Az eredeti, első verzió még 2005-ben készült el, azóta folyamatosan fejlődött. A felhasználói köre azonban kimerült néhány emberben, mert az interneten nem volt fix helyen elérhető. Látva azt, hogy igény van ilyen jellegű oldalra, úgy döntöttünk, hogy ezentúl mindenki által elérhető fix helyre telepítjük. Ennek megfelelően az ÁSzF-t is módosítottuk.

További info a CsigaCsapatról.